Jordgubbarna är här.


Jordgubbar! Hade glömt bort hur mycket jag älskar jordgubbar!
Har ätit både idag och igår efter träningspass på gymmet. Känns very fresh med färsk frukt och får mig att nästan känna som om jag är i Thailand.
Perfekt kvällsmål dessutom med lite grädde!
Har ju kört lite LCHF nu i veckan och lyckligtvis mår min mage mycket bättre!
Jag har alltid haft känslig mage. Ibland har det varit så illa att jag fått gå på toaletten efter 10 minuter varje gång jag ätit. Ibland har jag vridit mig i smärtor i timmar, diarreat i timmar, fått frossa. Trodde länge att det var laktos, sedan att jag hade något fel på tjocktarmen/cancer och andra galna teorier.

I veckan har jag ätit lchf-pizza, baconröra och broccoli, grillbiff med grillade grönsaker och bea, burgare (köttet) med ost, stekta champs och aioli, baconröra 2 med gröna bönor och champs, asgod äggröra med knaperstekt bacon och en massa youghurt.
Funderar på att köra på ett tag. Just nu känns det jättebra och det är ju sådan mat jag gillar också! Kombinerat med Friskis har jag alltså kört på så jag känner mig ganska duktig men känner mig ändå inte helt nöjd.
I dag blev det sesam och kikärtsbiffar och gott bröd på Chutney <3!
Helt FISIG nu men det var det värt. Deras bröd är så fantastiskt gott. Maten också såklart.
LOVE!

Så att ni vet kommer jag dock aldrig att bli hysterisk, manisk eller någonting. Tycker det har varit kul att testa nya recept och är glad över att jag är bättre i magen. Känns som jag fått lite mindre ork vid träningen dock så att jag inte orkat ta i lika mycket men det är väl så i början med LCHF.

I morgon har jag sista föreläsningen på UNI innan hemtentan och kursavslutning. Ska bli skitkul för det är KÄRLEKSROMANER som det ska snackas om. Föreläsaren var sjuk sist och jag tjatade till mig att vi skulle få en ny chans att gå på den och lyckades! Yeaaaahy!! Tror mina kurskamrater gillar mig nu för detta gjorde att inlämningsdatumet på tentan flyttades fram en vecka. Skönt så kan jag koncentrera mig på att avsluta andra utbildningen i lugn och ro.

Haven´t you learned a thing?

I går tittade jag på Pulp Fiction i studeringssyfte. Idag ska jag titta på Short Cuts av samma anledning. Herregud att det idag finns möjlighet att JOBBA MED SIN HOBBY, det är ju helt underbart.
Har sett båda innan såklart men nu är det dags för anteckningar och kolla klipp, vad som händer i bakgrunden, rekvisita osv. Hur kul som helst!
Den här skulle med lite ändringar bli en jävligt snygg tatuering förresten:



I love bokbörsen! Där hittade jag böcker skrivna av RAYMOND CARVER som är svåra att få tag på idag idag idag idag och imorgon. Förutom Short Cuts finns novellsamlingen "Grannar" som jag precis fått hemskickad och ska läsa om när jag gjort klart allt som ska göras klart till mina skolor!

Dagens schema:
1. Läsa 3 kompendium::: "From novel to film", en förmodligen ointressant fet hög om Stolthet och Fördom, en fackengelskajobbig bunt papper som kommer ge mig huvudvärk.
2. Läsa igenom fyra texter som klasskompisar skrivit på 3 A4 stycket.
3. Lämna feedback på dessa texter.
4. Skriva ett seriöst brev till en förläggare med presentation av min bok.
5. Gå på föreläsning om filmatiseringar.
6. Deadline för novell på cirka 4 A4.
7. Titta på shortcuts.
8. Träna Tai Chi.
9. Testa ett LCHF-recept på pizza.
10. Lägga ut en miljard auktioner på tradera.
11. Handla.
12. Umgås med vännen som ska sova över.



Hur i helvete ska detta gå till?
Jag börjar med punkt ett så får jag se vad klockan är sen...
Hörs en annan dag för idag är jag så att säga SWAMPED!

(Måste bara köpa Vulture Feet med Sahara Hotnights först. I love it! Lite gubbrocksflirt!)

Tillskott i skrivarlyan!


Yes yes yes! Äntligen har jag en skrivare!
Tack snälla Jax och tack CDON som hade värsta dealen, 348 spänn om man köpte färgpatroner!
Den levereades två dagar efter att jag beställt. Sjukt snabbt! Har installerat den idag, skrivit ut lite och det gick finfint.
Denna skrivare scannar, kopierar och skriver ut.
ME HAPPY!
Detta kommer verkligen skynda på mitt skrivande!
Yes yes yes!

By the way så har jag tränat också så nu dunkar det i baksidan av bröstryggen. Bra skit!

Kroppsvärk och kroppsångest.

Nä nu ska jag sätta igång med mitt tränande på allvar. Jag känner inte igen min kropp längre och mår DÅLIGT av hur jag ser ut. Har kommit på mig själv med att undvika situationer och happenings på sistonde för att jag inte vill att någon ska se hur ful jag är.
Just nu ser det ut som om jag har tonårshull. Mina överarmar är gigantiska och ser ut som skit upptäckte jag igår när jag hade en ärmlös klänning på mig.
Känns inget bra alls. Jag vill verkligen inte ha den här inställningen till mig själv och min kropp men nu är jag totalt ärlig. Dessa tankar finns där ständigt!

Veckans träning:
Måndag JYMPA=inställt då jag hade skitont i huvudet och mådde illa.
Onsdag JYMPA+promenad.
Fredag TAI CHI.
Söndag KIBALANS.

Eftersom det kanske får mig att bli mer taggad så skriver jag kommande veckas träningsplan här också...
Måndag JYMPA
Tisdag KIBALANS
Onsdag JYMPA
Lördag TAI CHI
Söndag TAI CHI

Har hållt mitt löfte sedan jag köpte träningskortet att träna minst 2 gånger i veckan (började med rimligt mål för att inte få ångest)! Ryggen börjar nu bli mycket bättre och jag har börjat gå på lite mer jympa-pass vilket är bra för jag behöver verkligen just sådana pass. Har noll kondition, verkligen helt otroligt!

Nu kanske det är dags att ta tag i matvanorna också ifall jag vill ha en förändring.
Detta ska jag göra när jag får lön :D då jag ska fylla kylen med bra grejer.



Born this way.



Jag står på listan till detta party imorgon. Bloggminglet börjar 21 när jag slutar på jubbet så kan egentligen gå raka vägen dit MEN jag är sjukt fattig. Har ingen att gå med heller, kan knappt komma på någon som skulle vilja gå dit. Ha ha. Känns muppigt att bara stå och stirra i ett hörn liksom, inte ens kunna ta en drink. Nog för att man får drink/dricka på minglelt men den kan man ju inte gå och smutta på hela kvällen Antar att visningen är senare på kvällen också. Detsamma med Therese som ska uppträda...Så jag har inte riktigt bestämt mig...
Hatar att sånt här alltid ska inträffa när jag inte har glowen. Eller the money.
Nä det blir nog en slackerhelg för min del misstänker jag.


Om två noveller. Raymond och Ninni.

Jag läste Raymond Carvers Short Cuts för många år sedan och nu fick jag lust att läsa den igen, kanske med nya ögon! Kan rekommendera filmatiseringen också(måste se igen). Raymond Carver är verkligen skitbra! Han riktar in sig på en händelse i en speciell miljö på ett snabbt sätt tidigt i berättelsen vilket är häftigt.
Han är bra på att zooma in och stanna i miljöer. Har en förkärlek och en slags märklig underliggande dragning till miljöerna hans karaktärer befinner sig i också. Känns vardagligt men fascinerande.
Earl (i Dom är inte din man) framstår direkt som en osympatisk människa när han kommer in på sin frus jobb. Känns som att han förväntar sig att hon ska betjäna honom även där och är en riktig mansgris när han frågar "Har man nån chans på, du vet?"...Hans person kommer fram mer och mer och kulminerar någonstans när han låter väga sin fru och skriver upp resultaten samt säger att han är obunden och har möjlighet att resa när han söker jobb. Det handlar egentligen om hans rastlöshet och självhat över sin situation och detta gör att han blir besatt av det här med sin fru.
Snyggt slut då mannen framstår som om han är på gränsen till sammanbrott då han försöker få mannen på cafét att kommentera Doreen. Snyggt hur fokus hamnar på Doreen i slutet också. Det känns som om hon är värd det.

I "Kostym" läser jag hp som en tjej från början. Hon rotar i röran i sin väska, lägger märke till Bobs släta ring på ena ringfingret, får höra att det är sexigt med " så här riktigt kort hår" som var långt tills för en vecka sedan m.m som jag tycker pekar mot detta. Sedan blir det lite kaka på kaka på något sätt och lite övertydligt när hon ska göra lite tvärtom-crazy-både-och. Vill dricka Jack Daniels och använder raklödder som doftar maskulint. Använder herr OCH damdeodorant osv.
Tycker att det är effektfullt hur allting är ganska lugnt och stillsamt till en början för att det senare trappas upp en spänning när hon är ensam i rummet. Vi läsare blir informerade om att han ska vara borta en timme och när det bara är fem minuter kvar på den timmen lämnar hon lugnt rummet, klädd.
Tydligt att författaren vill få fram det obetydliga i könsbestämmelse och att hp genomgår någon slags förändring, utveckling. Som läsare lämnas man med ett intresse för denna karaktär och jag hade i alla fall velat följa med på fler äventyr där hp utforskar sitt jag.

Skolkar!

Jag tror minsann att jag skolkar från Fantasy-föreläsningen. Jävligt onödigt och nödvändigt på samma gång. Har så jäklarns ont i huvudet nu så att jag snart går sönder i atomer.
Tänker ändå inte skriva om Fantasy i hemtentan och har faktiskt en novell som jag ska få ihop. Vi har nu fått veta att vi i hemtentan ska välja ut tre genrer inom populärlitteraturen att ordbajsa om och jag har NOG bestämt mig. Tror jag.
Gjorde en liten omprioritering gällande föreläsningen vilket kommer ge mig grym ångest om en timme men sånt är livet lite då och då för min del. Beslutsångest!
Och sedan ångest-över-beslutet-ångest.
Kan i alla fall glädja mig åt min nya uggla som är så sjuuuuukt snygg!



Fundear på en liknande tatuering för den här ugglan var verkligen JAG. Har Svensson-jobbat lite idag och det gick segt. Drog på välbehövlig träning efter det, riktigt skönt att få röra lite på kroppen. Känner att jag suttit stilla för mycket de senaste dagarna och det sätter sig i ryggen mest. Så ryggövningarna gjorde jag med blandade grimaser och tog i som fan. Knäck, aj, ont, skönt! Lite roande med alla pantertanter som studsade omkring mig då jag flåsade mig fram blålila i ansiktet. Instruktören var nog 60+ och inledde med lite Broadwaytoner för att avsluta med WE WILL ROCK YOU. Det var alltså jag och pantertanterna och kanske två gubbar.
Svetten bara rann av mig och jag torkade mig på mitt rosa svettband förgäves och blev omsprungen av några 70-taggare med "förvånad-ögonbryn" och piffigt hår!

UNDERBART! Nä nu ska jag försöka få till någon slags text för inlämning och sluta upp med detta tramseri.


Tack cdon!


Titel

Kvantitet

Pris

Summa

HP DeskJet 2050 Ink Foto A4 AIO

 

1

 

1 kr

 

 

1 kr

HP Nr301 Black Inkcartridge

 

1

 

149 kr

 

 

149 kr

HP Nr301 Colorcartridge

 

1

 

199 kr

 

 

199 kr

frakt

29 kr

Totalsumma

378 kr

Nyttjade erbjudanden
Skrivare för 1 kr


Har ej drabbats av fantasy-sjukan.

Denna fantasy-läsning gör mig trött så trött.
Ett exempel på det:
"Det finns en speciell sorts fotogram som gör att ma
n kan se Stoft, och när man ser en vuxen så ser det ut som om allt ljus faller på honom, men inget alls på ett barn."

"Guldkompassen" var en otroligt dålig film.
Osäker på om den ens skulle uppskattas av ett barn? Jo kanske. Den har ju talande isbjörna i och för sig. Förmodligen är boken bättre än filmen. Fråga någon som bryr sig.



Då är den här tröjan mer intressant. Försöker hitta den cause I have to get it men den finns inte trots att det finns foto på den.

Vi hörs när jag varit på föreläsningen om Fantasy nu har jag gjort mig förtjänt av en oljemassage på thaistället!




Min fina vita Iphone!

Kanske var det lite avundsjuka som spökade när jag störde mig på alla iphone-besatta människor omkring mig. Jag bestämde att jag minsann inte skulle ha någon jävla iphone. Har ingen Ipod heller men jag har alltid haft en förkärlek till MAC-datorer trots att jag aldrig ägt någon själv.
Det var den första datorn jag bekantade mig med när INTERNET kom till stan.
Jag drömde sedan länge om en rosa plastig sak som var jättedyr. Slutade med att jag fick en begagnad ful vit klump som lät som en skördetröska.

Jag gick MEDIA och på rasterna loggade jag och en klasskompis in på någon chatt där jag kallade mig Babe turned Wacko. Herregud! Roliga minnen men kommer not not not ihåg om det var Torget kanske som vi hängde på samt någon engelsk site som var jävligt spännande. Träffade min första internetkmpis där från BORÅS, han kom och hälsade på mig i norr och vi skickade vykort, snackade på nätet och några år senare delade vi faktiskt lägenhet i Malmö.

Men nu kom jag in på ett sidospår för det var ju faktiskt min Iphone 4 som jag skulle skriva några ord om. Jag slog till förra veckan på en vit 32 GB. Ska det va så ska det va tänkte jag! Förundrades över att det inte följde med ens någon instruktionsbok med telefonen. Tog ett tag innan jag ens fattade var jag skulle stoppa in SIM-kortet. Det fanns visst en liten pinne som satt inkilad i ett papper i kartongen som man skulle sticka in i ett litet hål så att en lucka åkte ut.

Kände mig verkligen som ett litet barn med en ny leksak som jag vände och vred på. Nu börjar dock vår vänskap gro! Vilken finfin grej jag har!
Den är förhållandevis logisk, skön att hålla i, perfekt för mitt maniska radiolyssnande och för att hålla mig uppdaterad när jag är på språng.





Det jag vill komma fram till är att jag är nöjd. Ringer, sms:ar och surfar obegränsat för 499 kronor i månaden. Första månaden kommer jag beetala 500 kronor för telefonen sedan tillkommer inget mer. Ska nog avverka min hemtelefon som jag i stort sett aldrig använder (fast den är jävligt snygg). De enda som ringer på den är typ mamma och telefonförsäljare.

Nu ska jag iväg på en härlig lunch i Söndagsregnet. Träffa två kamrater från skrivarfolkhögskolan jag gick 2004. Älskar att hänga med de människorna. Var med om så mycket den tiden. Väldigt mycket hände det året.. Min farmor gick bort, jag kunde inte hantera saker, fick gråtattacker, sömnstopp, jag blev våldtagen, förnedrad av det svenska rättsystemet och därefter  självdestruktiv. Asocial eller översocial, dränkte mina problem i piller och alkohol, galna upptåg, utfall, infall, utbrott och påhopp. Något jag behövde gå igenom. Jag är glad att jag hade dessa människor vid min sida just då och att de stod ut med mig när jag var som trasigast.

Fantasy my ass!

Jaha då ska man plöja igenom några fantasyböcker tills på Tisdag då.
Verkligen inte min grej!
Ska bli intressant med föreläsningen då jag hört att föreläsaren är allt annat än Fantasy-fantast!

Ska försöka läsa utan att döma ut i förväg men blir svårt då jag är allergisk mot alver, trollkarlar och sådan skit. Och fördomsfull som jag är tror jag att dessa element ingår i typ all fantasy...

Det ska läsas Pullman och Le Guin förutom jävla Sagan om Ringen...

Som tur fanns Pullman på film också, började titta imorse innan jobbet och kollar klart imorgon...Zzz...
Iskall Nicole Kidman och Daniel "Bond" Craig.
Hittills tycker jag att demonerna är bäst, tex illern!





Fick en bok i påskpresent av min kära Rocksistah som jag hellre vill läsa, har läst några kapitel och det bådar gott! Kan redan nu slänga ut en rekommendation på denna:


Bajsmännen!

De är överallt på mitt jobb.
Så jävla vidro.

Man ska gå på toaletten på sin tiominutersrast och får ägna halva den till att rengöra toaletten efter att någon annan bajsat ner den och inte tagit bort sin skit.
Det är fan föjävligt.
Hur kan man???

Antingen lösskit som sprutat upp på ringen and all over the place eller hårdbajs som målat streck långt ner i toaletten och över vattenkanten, ibland har det hunnit torka in och tar då ännu längre tid att få bort.
Man står med en spya i halsen utan vetskap om vems bajs man gnuggar bort för att slippa gå ut från toaletten och förklara för nästa person att "det är inte jag som har bajsat!".

Jag har noterat två bajsmän hittills som jag har koll på när de går på toaletten.
Dessa två killar är vidriga människor och jag mår lite illa när jag ser dem.
Undrar lite hur det ser ut hemma i deras badrum, i deras jävla toalett.
Kanske kommer deras mamma dit en gång i veckan och städar, jag vet inte.

Tänkte snoka bland förlag på Lördag.


Tänkte var ordet.
Låg däckad i feber så kunde inte gå på detta...



Vita husets krigsskyddsrum.

Där satt Obama och tittade på när Bin Laden blev skjuten, först i ögat, då använde han sin ENA fru som en mänsklig sköld, och sedan i bröstet för att säkerställa att han verkligen var död.

Bin Laden kunde inte ens dö med stil.
Använda sin fru som sköld? Vilken jävla tönt.

Cheezy baby, cheezy...



Ska påbörja denna bok på tunnelbanan till jobbet idag! Den Sociala Äventyrsromanen kommer jag att ha föreläsning om nästa vecka och tänkte redan nu påbörja litteraturen då det är mycket text och jag vill hinna läsa allt innan så jag har lite att komma med!

Har inlämning på andra utbildningen på Onsdag då jag ska ha en klar novell till mitt projekt färdigt. Detta ska jag jobba med imorgon tänkte jag, efter träningen och innan Universitetet och Grafisk Roman-föreläsning.



Har även bestämt mig för att jag ska göra en djupdykning i Harlequin-världen och börjar med 2X2 böcker från serien LÄKARROMANER, haha, kan det bli mer cheezy?



Ska verkligen bli intressant och underhållande. Planerar att skriva en rejäl avhandling i ämnet som kommer undersöka kärnan i berättelsen, läsarna, historierna och behovet att fly från verkligheten. Kommer fundera över vad det gav mig att läsa Danielle Steel som så pass ung och vad det ger vuxna kvinnor idag över hela världen.

Är det den här typen av böcker man "måste" skriva för att försörja sig som författare?

Sommarens outfit från SHOCK!


Jag kan se mig själv på Roskilde när jag glammar runt i de rosa skorna, lycklig på bubbel och har min leoparfilt i fiffiga påsen med mig var jag än går så att jag kan slå mig ner i gräset glamourstyle när jag känner för det!

http://annabumbi.blogspot.com

Här hittar ni tävlingen där man kan vinna en valfri vara från SHOCK!


RSS 2.0